Interieurontwerp & advies

Als binnenhuisarchitect help ik u graag met het vormgeven van uw eigen persoonlijke woonwensen.

Mijn interieuradviezen en ontwerpen zijn altijd maatwerk. Dat betekent een persoonlijke inrichting die past bij u, bij de manier waarop u graag wilt leven, maar ook bij uw huis.

Met een indeling die uit elke ruimte het beste haalt, met zo veel mogelijk licht, ruimte, rust en woongeluk, maar ook met duurzaam & praktisch gebruiksgemak.

‘Ik ben nog altijd heel blij met je ontwerp, heel praktisch, verfrissend en afgestemd op de weinige vierkante meters; het blijft heel ruim en licht voelen.’

Het resultaat is pas echt geslaagd:

 • als u tevreden om u heen kunt kijken en alles u bevalt,
 • als de indeling ruimtelijk ‘klopt’,potloden4
 • als het licht mooi valt,
 • als u kunt uitademen en ontspannen,
 • als geluid er aangenaam klinkt,
 • als gasten welkom zijn,
 • als het behaaglijk voelt,
 • als het er lekker ruikt,
 • als u uw fijnste spullen om u heen heeft,
 • als u zich thuis voelt,
 • en als u zin krijgt om dat te doen wat u gelukkig maakt.

In mijn praktijk maak ik sinds 1992 inrichtings- en (ver)bouwplannen vooral voor woningen en soms voor werkruimtes zoals een fysiotherapie- of verloskundigenpraktijk, een schoonheidssalon of een winkel.

Mijn werk varieert van een kleuradvies of een verlichtingsplan, een ontwerp voor een woonkamer, keuken, badkamer of meubelstuk, tot een compleet nieuw interieur. Ik vind het fijn om van meet af aan ingeschakeld te worden bij verbouw of nieuwbouw, maar ook een eenmalig advies of hardop meedenken over het bereiken van de gewenste sfeer doe ik graag.

Mijn hulp wordt nogal eens ingeroepen door mensen die ontevreden zijn over de sfeer en uitstraling van hun interieur, maar geen idee hebben hoe ze dat aan moeten pakken of bang zijn om verkeerde keuzes te maken.

Soms zijn er vragen over de logistiek of de akoestiek waar creatieve oplossingen / aanvullingen nodig zijn.

Ook kom ik tegen dat opdrachtgevers een ideaalplaatje in hun hoofd hebben maar geen mogelijkheden zien om dat om te zetten naar hun eigen situatie. 

Het is mijn uitdaging om uit te vinden wat er aan scheelt en een plan te maken dat naadloos past bij wat de bewoners eigenlijk écht willen.

‘Dit is heel verrassend, maar wel héél leuk!’

Voor mij als binnenhuisarchitect is een goede indeling van een ruimte de basis. Daarbij zoek ik naar niet-alledaagse, mooi-in-de-situatie-passende oplossingen.

Het wordt pas écht een creatieve uitdaging als er ook nog problemen opdoemen zoals te weinig ruimte, te saai of te vol. Dan komt het aan op het benutten van elke centimeter, het laten uitkomen van mooie punten in de ruimte en de kunst van het weglaten door het terugbrengen van dingen tot wat essentieel is.

Mijn startpunt bij een ontwerp is doorgaans wat er al aanwezig is.

Mooie en dierbare spullen proberen te behouden door verplaatsen, ‘opleuken’ of inpassen is vaak de moeite waard.

En het is natuurlijk prachtig als met een beperkt budget toch fraaie resultaten behaald worden. Dat kan vaak ook met creatieve oplossingen die niet veel hoeven te kosten maar wel voor een groots effect zorgen. Denk daarbij aan het toepassen van juiste kleuren en verlichting.

Een goed voorstel maken lijkt voor mij het meest op het maken van een leuke maar ingewikkelde puzzel die pas af is als alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen.

‘Tjonge, dit had ik zelf écht nooit kunnen bedenken!’Binnenkant komt heel graag advies geven. Natuurlijk het liefst in levende lijve, maar soms zou een on-line advies voor veel mensen – en voor mijzelf – een uitkomst zijn. Minder reizen is winst voor het milieu, bespaart tijd en is wél zo veilig.
Hoe gaat dat dan?
We hebben per telefoon overleg over de woonvragen en zetten samen alle wensen op een rijtje. U mailt of appt mij foto’s, een filmpje en/of een plattegrond.
Ik ga er op zitten broeden en maak een plannetje voor een fijne indeling, mooie kleuren en meubels en een goede verlichting.
Dat plan mail ik terug en we bespreken dat samen dan weer telefonisch. Met een uur of twee komen we – in de regel – een heel eind. Heb ik meer tijd nodig omdat ik bijvoorbeeld iets op maat moet ontwerpen dan bespreek ik dat van tevoren, zodat dat helemaal helder is. Ik hecht er aan dat mensen nooit overvallen worden door een onverwacht hoge rekening.

En ik maak er een aanbieding van: Mijn on-line advies uurtarief is geen 60,- maar 50,- euro per uur.


In 1985 ben ik afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in de studierichting architectonische vormgeving, interieur- en meubelontwerp.

Ik ben als interieurarchitect opgenomen in het architectenregister onder nummer 4.961101.008

Binnenkant is sinds 2007 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08154148


Reacties zijn gesloten.