Reviews cursus: Interieurontwerpen

Reviews cursus: Interieurontwerpen

 

Met een verhuizing in het verschiet gaf ik mij op voor de cursus interieurontwerpen.
Zelf had ik al veel ideeën over hoe ons huis ingericht moest worden, maar door de cursus bij Jacquelien ontstonden er nieuwe gezichtspunten.
Je wordt gestimuleerd om niet uit te gaan van de meest voor de hand liggende oplossing maar te kijken hoe je bijvoorbeeld met een wandje in een ruimte of met verlichting een verrassend effect creëert.
Vooral de indeling van de slaapkamer is bij ons erg geslaagd. Het is een langwerpige kamer, waar we aan het hoofdeind van het bed een wand hebben geplaatst, waarachter een kleedruimte is gemaakt.
De ruimte ‘klopt’ nu helemaal.
Het belangrijkste wat ik van deze cursus opgestoken heb is het met andere ogen naar ruimtes kijken.

Marlies Garritsen

 

Ik heb het een hele leuke cursus gevonden. Het was echt een ontspannen ‘ochtendje uit’ voor mezelf, waar ik ook nog veel van opgestoken heb.
Ik heb veel ideeen opgedaan en weet nu precies hoe ik de indeling van onze nieuw te bouwen aanbouw met keuken, veranda, bijkeuken en werkruimte wil hebben. Door hier zo goed over na te denken weet ik precies wat ik wel en vooral ook niet wil en wat haalbaar is.
Gaandeweg de cursus kreeg ik nieuwe inzichten. Zonder de cursus zou ik waarschijnlijk eerder fouten gemaakt hebben.
Jacquelien leert je met andere ogen naar je plannen kijken en geeft veel praktische tips zodat het mooi gaat worden maar het ook praktisch en leefbaar blijft.
Wat ik ook erg leuk vond was dat wij ook een aantal keren een les naar een medecursist gingen zodat we met eigen ogen konden zien hoe het nu in werkelijkheid was bij de ander en we beter met elkaar mee konden denken.
Jessica Vredegoor.

 

Ik heb genoten van de cursus,omdat :
– ik op een andere manier naar ons huis ben gaan kijken,
– ik behoorlijk wat verrassende ideen heb opgedaan voor ons huis,
– ik het leuk vond om mee te denken met de andere cursisten,
– ik het fijn vond dat anderen met mij meedachten,
– ik geaktiveerd werd om dingen te veranderen,
– ik nu meer weet over hoe je ruimte kunt creëeren, hoe je rust in een ruimte brengt, hoe je kleuren kunt gebruiken,
– ik ben begonnen met opruimen, wat geen overbodige luxe was,
– ik daarvoor veel tips en trucs heb gekregen,
– ik er, als ik al die dingen niet had ervaren, toch blij mee zou zijn geweest, omdat het ook nog supergezellig was!
Aaltje de Beer

 

Eind 2007/begin 2008 heb ik de cursus interieurontwerpen gevolgd.
Ik had me tot dat moment nooit zo in deze zaken verdiept, maar omdat er een verhuizing aan kwam waarbij we dit keer van groot naar klein gingen en ik het vooral prettig wilde hebben voor ons hele gezin, reageerde ik op het stukje over de cursus in het huis-aan-huisblad.
Ik had geen flauw idee hoe het zou gaan, maar het verhaal van Jacquelien klonk zo enthousiast dat ik vol vertrouwen begon. Gelukkig is het boven verwachting geweest.
De cursus had een logische opbouw. Het was vooral een zoektocht naar je eigen wensen en smaak, waarbij ook nog je eigen achterban werd betrokken. Zodat, in mijn geval, man en kroost actief met de inrichting van het nieuwe huis meedachten.
Wij hadden er bewust voor gekozen om de vorige bewoners van ons huis niet te veel lastig te vallen. Met als gevolg dat het huis op sommige punten net even anders bleek dan op tekening. De verwarmingselemententen of stopcontacten bijvoorbeeld. Maar gelukkig hadden we intussen genoeg geestelijke bagage opgedaan om dit op een prettige manier op te lossen.
Wat ik ook erg belangrijk vond was het groepje.
Het was een kleine club van 5 cursisten. Het samen overleggen en meedenken met elkaar is reuze gezellig maar vooral ook zinvol.
Al hadden we allemaal zo onze eigen redenen om deze cursus te volgen, het was de moeite waard. Ik zou het iedereen aan kunnen raden. Het zijn soms maar kleine punten waar je zelf niet aan zou denken, maar waardoor het allemaal net anders en ook beter wordt.
Reini

 

 

 

Reacties zijn gesloten.