Jacquelien

jacquelien

Iets over mijzelf? Daar gaat-ie-dan:

Ik, Jacquelien, hou heel veel van mijn man Wim, die op de dag af even oud is als ikzelf, onze twee dochters, onze allerliefste kleinkindjes, onze familie, mijn vriendinnen, dikke boeken lezen, een terrasje pikken, samen eten met vrienden en familie, huizen inrichten, mooie films en/of televisie kijken, een stukje zwemmen, spelletjes doen, Italiaans ijs eten, een avondje theater, handwerken, samen opruimen, samen leuke dingen verzinnen, verrassingen, een eindje fietsen op een zomeravond, creatief brainstormen en fijn samenwerken, heel veel kletsen & lachen, een avond het huis voor mijzelf hebben en natuurlijk van Vlieland!

 

 

Jacquelien Koopman

 

Mijn motto’s zijn:

 

Vele handen maken licht werk.

 

Gedeelde smart is halve smart.

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde!

 

 

Ik ben geboren op 30 juli 1959 te Baarn en haalde mijn VWO diploma in 1978 in Assen.

In 1985 studeerde ik af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in de studierichting architectonische vormgeving, interieur-en meubelontwerp.

In 1987 zijn Wim en ik getrouwd en we wonen sindsdien in Zutphen. Samen hebben wij twee dochters en twee kleinkinderen. 

Met het geven van cursussen heb ik mijn praktijk kunnen starten en opbouwen. Als eerste in 1993 een cursus : ‘Interieurontwerpen’. Die heb ik in ruim twintig jaar 63 keer en aan honderden cursisten gegeven. Een cursus ‘Opruimen!’ en een cursus: ‘Vrolijk besparen!’ volgden later.

Het helpen met opruimen is ontstaan om zo veel mogelijk rust, licht, ruimte en overzicht in huis te krijgen.

Een mooi ontwerp en fijne indeling is meestal gebaat bij meer ‘lege’ ruimte. Veel mensen hebben nu eenmaal vaak meer spullen dan goed is voor henzelf én voor hun huis. Het is heerlijk om datgene te behouden wat essentieel blijkt. En daarmee alle vervelende ruis weg te halen.

Later bleek dat naast het inrichten en het opruimen van huizen het schrijven daarover mij heel veel plezier opleverde. Alle ervaring en dat schrijfplezier heb ik gebundeld bij het schrijven van de on-line thuisstudie: ‘Opgeruimd wonen!’.

Deze thuisstudie uit 2012 kan tot op de dag van vandaag nog steeds worden gevolgd.

Sinds 2007 ben ik als zelfstandig binnenhuisarchitect en opruimcoach werkzaam onder de naam Binnenkant.

Vanaf 2013 houd ik dagelijks met heel veel plezier mijn blog: ‘fijnwonen’ bij. Voor een dagelijkse dosis wooninspiratie is iedereen die dat wil, daar dagelijks, gratis en voor niets van harte welkom!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.