Reviews opruimhulp

Reviews opruimhulp & -advies

 

Beste Jacquelien,
Graag wil ik je laten weten hoe blij ik ben met de opruimactie die we ondernomen hebben.
Ik zit nu elke dag in het atelier en geniet van de ruimte en de mooie dingen.
In een laatje bij de werktafel heb ik wat schrijfspulletjes gedaan.
Elke ochtend begin ik in het atelier en schrijf ik wat in mijn schriftje.
Ik heb nu alles bij elkaar: Wil ik wat inplakken dan zijn er scharen en er is plakband. Er zijn potloden, er is inkt, verf, krijt, noem maar op. Dus aan tafel werken met papier is daardoor veel makkelijker geworden. En ook daar geniet ik erg van.
Nadat jij weg bent gegaan heb in het weekend de laatste dingetjes kunnen doen. Ik heb nog dozen gekocht voor in de kast met dozen (om op de onderste dozen te zetten), dingen weggedaan en gesorteerd.
Toen Jaap thuis kwam uit het buitenland kon hij zijn ogen niet geloven! Hij had er ook wel zin in voor zijn studeerkamer ………
Nogmaals heel hartelijk dank voor jouw ondersteuning en hulp. Niet alleen het resultaat, maar ook de manier waarop we hebben samengewerkt, is/was super.
Als ik aan het atelier denk begin ik te glimmen (ja, nu ook weer…)
Hartelijke groet,
Jeanette

 

Deze prachtige bos lentebloemen heb je echt verdiend, want onze opruimsessies waren erg plezierig en succesvol.
Het meest belangrijke dat je me geleerd hebt is anders te kijken. Ik merk dat ik nu door jouw ogen naar mijn spullen kijk en dan ineens heel goed weet wat ik moet doen.
En… ik ben ook erg blij dat je mijn dochter niet bent! Dat wil zeggen dat ik deze opruimklussen nooit met mijn dochters had willen/kunnen doen want wij zijn niet VRIJ van moeder-dochter-gevoeligheden die door de jaren heen zijn ontstaan. Ik zou me verzet hebben tegen hun (ongetwijfeld goed bedoelde) adviezen en raad, en vooral bang zijn geweest dat ik op mijn onafhankelijkheid had moeten inleveren.
Wil

 

Ik wil je nog even vertellen dat mijn broer Henk inmiddels verhuisd is en daar zeer goed gestart is. Het is er nog steeds opgeruimd en gezellig ingericht met die mooie uitvergrote foto’s aan de muur.
Ons verjaardagscadeau (met jou bij hem opruimen en adviseren) heeft een trein in gang gezet die (na geruime tijd) een uitstekend en langdurig effect heeft gehad.

Nogmaals dank!

Helga van den Enk

 

Jacquelien’s nuchtere ‘buitenstaandersblik’ noodde mij om ook wat afstand te nemen van al die zooi en even los te komen van drempels die me er steeds van hadden weerhouden alleen al een begin te maken met opruimen. Ik kreeg er zelfs plezier in om dozen voller en voller te zien worden met wat nu categorie ‘oud papier’ werd!
De gevoelens van gêne en schaamte, die ik natuurlijk tóch had, verdwenen als vanzelf toen we samen aan de puinruimklus begonnen.
Jacquelien verstaat de kunst je alle ruimte te geven voor ‘even bedenktijd’ of zelf naar een oplossing te zoeken en ondertussen met zachte drang de gang er in te houden. Niet dwingend, maar juist bevrijdend!
(anoniem)

 

Voor mijn vijftigste verjaardag heb ik Jacquelien’s hulp kado gekregen toen ik om “praktische kado’s” vroeg.
Het was behalve erg gezellig ook bijzonder vruchtbaar en nu, een half jaar later heb ik er nog steeds plezier van. En dat terwijl ik zelf altijd bezig ben met ideetjes en handige oplossingen.
Maar Jacquelien helpt je knopen doorhakken én leuke oplossingen bedenken. Dus als jij ook jezelf of een ander een geweldig praktisch en sympathiek kado aan de hand wilt doen, denk dan eens aan haar als opruimcoach en binnenhuisarchitect. Het is mij geweldig goed bevallen en mijn omgeving ook!

Veel succes!!
Karin

 

Vooruitkijkend naar wat het komende seizoen op de agenda staat besloot ik eens orde op zaken te stellen. Op rustige dagen ruimde ik steeds een deel van mijn huis en tuinkamer op. Wegdoen, ruimte maken, keuzes maken. Niet altijd gemakkelijk, maar ik ben wel blij met de ruimte die nu ontstaat in mijn hoofd, huis en atelier.
Wie me hier goed mee geholpen heeft is Jacquelien van Binnenkant. 

Ik had eerlijk niet gedacht, dat de niet oordelende maar wel analyserende ogen van een ander voor mij zoveel winst zouden kunnen opleveren. Ik kreeg een paar slimme, heldere opruimtips waar ik het komende jaar mee vooruit kan, omdat ik nu houvast heb.
En van het vooroordeel dat binnenhuisarchitecten vooral bedoeld zijn voor design-adepten met een te grote beurs, ben ik ook verlost.

Wat een fijne ideeën had Jacquelien, die met een kwartier schuiven al direct groot resultaat lieten zien!
Snak je ook naar nieuwe inspiratie in jouw huis? En doe eens de rommeltest. Verhelderend!
Agnes

 

Als mensen horen dat je (zoals ik) een chronische ziekte hebt, stellen ze zich vaak voor hoe dat voor henzelf zou voelen. Pijnlijk, denken sommigen. Lastig, denken anderen. Want je kan zien dat ik mijn handen niet goed kan gebruiken. Of spullen meesjouwen. Of bukken.
Maar bijna niemand realiseert zich, dat er ook secundaire gevolgen zijn. Gelukkig, het hoofd doet het nog, zie je ze denken. Nou, dat hoofd is soms erg ongelukkig, want door alle energie die nodig is om staande te blijven, zijn de bronnen soms totaal uitgeput.

Langzaam aan groeien de stapeltjes, verdwijnt de structuur, is het hollen achter de feiten aan. Afbellen en uitstel aanvragen nemen de plaats in van afhandelen en plannen maken.
Zo heb ik jaren in ups en downs doorgebracht, tot Jacquelien op mijn spoor kwam en korte metten maakte met mijn torens van dozen vol met ….ja, met wat niet?
Het was een soort make-over van het instinctieve handelen, waarbij de voornaamste corrigerende manoeuvre was om mijn gedrag van dingen in dozen doen om later nog uit te zoeken getransformeerd is in een attitude van toch wel erkennen dat niet alles meer lukt en daar naar handelen (met soms een lichte terugval).

Een soort maatwerkondersteuning naar eigen regie voeren, specifiek rekening houdend met mijn ziektebeeld.
Ik kon het betalen uit mijn PGB; dat was erg prettig. Want het is wel een strijdtoneel om toe te geven dat als het allemaal niet lukt, dat niets met intelligentie te maken heeft. Maar de schuld aan de ziekte geven is ook zo tegen de regels.
Uiteindelijk leeft toch ook het gevoel dingen zelf op te willen knappen. Het PGB voorziet hierin en Jacquelien kan je erbij helpen.

Dus als je dat jezelf toe kan staan…… van harte aanbevolen.
Inge

Naschrift van Jacquelien: De regels voor PGB zijn verder aangescherpt. U kunt het beste van te voren informatie inwinnen over de mogelijke vergoedingen in uw specifieke situatie.

Reacties zijn gesloten.